English
Markant bedrijfspand voor DOOR
04/04/2019

Op vrijdag 29 maart heeft Coöperatie DOOR getekend voor de overdracht van de grond voor een bouwkavel van 3,6 ha op Businesspark Honderdland. De komende 18 maanden wordt hier gewerkt aan een nieuw markant bedrijfspand op een zichtlocatie langs de A20. 

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een krachtige lijnvoering die het kantoor en de branding van het veelkleurige bedrijf omvatten. Achter deze krachtige lijnvoering gaat een efficiënt en logistiek geoptimaliseerde warehouse schuil.

In het nieuwe gebouw worden de activiteiten van de twee huidige kleinpakvestigingen samengevoegd tot één locatie en ook de kantoormedewerkers trekken hier straks in. Dankzij vol geautomatiseerde verpakkingslijnen vinden uiteindelijk jaarlijks 250 miljoen verpakkingen met tomaten hun weg naar de klant; een verdubbeling van het huidige aantal.

 


Hoogste punt Hoogsteder
18/12/2018

Hoogste punt in uitvoering bereikt. Ruim 10.000m2 warehouse met kantoor in samenwerking met WDP, Hoogsteder Groep en Willy Naessens. Mooi om de voortgang te zien. 


Nieuwbouw boerenensemble
20/11/2018

Bouw van boerenensemble is gestart. Het voorhuis is rijk uitgewerkt met mooie metselwerkdetails en vormt een contrast met de eenvoudig en robuust vormgegeven woonschuur.


Prominente nieuwbouw langs de A20
03/07/2018

Langs de A20 verrijst in 2019 het nieuwe pand van telersvereniging Prominent. Het ontwerp van de nieuwbouw wordt gekenmerkt door een heldere lijnvoering en twee duidelijke accenten aan de snelweg die met een twist zijn geplaatst.

 

De activiteiten die momenteel in de twee huidige kleinpakvestigingen plaatsvinden, verhuizen in de toekomst naar het nieuw te bouwen gebouw. Volautomatische verpakkingslijnen zorgen binnen de nieuwe faciliteit dat jaarlijks 250 miljoen verpakkingen met tomaten hun weg naar de klant vinden; twee keer zoveel als de huidige jaarlijkse productiecapaciteit.


Krachtig design brandweerkazerne
03/07/2018

RoosRos en Bogaerds Architecten ontwerpen samen de nieuwe brandweerkazerne in Klaaswaal. Passend bij de unieke locatie aan het historische dijklint wordt het gebouw vormgegeven als een eigentijdse boerenschuur, uitgevoerd in zwartgeblakerde houten delen.

Opening Het Molenschaer
10/03/2018

Wij feliciteren bewoners en personeel van Het Molenschaer van Gemiva-SVG Groep van harte met het 'nieuwe' gebouw. Tijdens de opening waren de enthousiaste reactie van bewoners en personeel overweldigend. Het exterieur en interieur van het activiteitencentrum hebben een ware metamorfose ondergaan. Het gebouw heeft een nieuwe goed geïsoleerde buitenschil met een eigentijdse uitstraling. Daarnaast is de indeling gewijzigd waarbij de natuurlijke omgeving als uitgangspunt dient voor de nieuwe en gezonde leefomgeving. 


Total Exotics opgeleverd
19/02/2018

Total Exotics is opgeleverd. In  samenwerking met WDP Nederland heeft Bogaerds Architecten een nieuw ontwerp gemaakt voor een distributiecentrum op het Prisma bedrijvenpark te Bleiswijk. Een gedeelte van het pand wordt in gebruik genomen door Total Exotics. Total Exotics is gespecialiseerd in het importeren, rijpen, verpakken en distribueren van Exotisch Fruit.

Het ontwerp is optimaal afgestemd om de wensen van de gebruiker met oog voor detail en duurzaamheid.


Basic Industrial
18/01/2018

Het interieur ontwerp van Eurofrigo kan getypeerd worden als 'basic industrial'. Deze typering doet enerzijds recht aan de robuuste werkomgeving en anderzijds geeft het een zeer prettige sfeer. Tevens wordt het concept van de nieuwbouw zodanig ontwikkeld dat het een handboek vormt bij onderhoud en renovaties van de overige bestaande locaties.


Inspirerend interieur, duurzaam design
11/12/2017

In het jaar 2017 is er door ons team gewerkt aan prachtige ambitieuze ontwerpen die vertaald zijn in realistische bouwplannen. Als afsluiting wordt het interieur van onze vergaderruimten verbouwd tot een inspirerende werkomgeving. U ben in het nieuwe jaar van harte welkom om dit te ervaren onder het genot van een goede kop koffie.


Bureau-excursie in Valencia
17/11/2017

Met ons mooie team op een inspirerende locatie.


break

Blog

Markant bedrijfspand voor DOOR
04/04/2019


Op vrijdag 29 maart heeft Coöperatie DOOR getekend voor de overdracht van de grond voor een bouwkavel van 3,6 ha op Businesspark Honderdland. De komende 18 maanden wordt hier gewerkt aan een nieuw markant bedrijfspand op een zichtlocatie langs de A20. 

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een krachtige lijnvoering die het kantoor en de branding van het veelkleurige bedrijf omvatten. Achter deze krachtige lijnvoering gaat een efficiënt en logistiek geoptimaliseerde warehouse schuil.

 

Zie ook https://cooperatiedoor.nl/nl/nieuws/door-tekent-voor-grond-honderdland/


Nieuwbouw Freight Line Europe
05/02/2019


Binnen zes weken zal de bouw starten van het nieuwe bedrijfspand van Freight Line Europe op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Aan de hoofdas van het bedrijventerrein zal een state-of-the-art, meerlaags Crossdock Centre worden gerealiseerd met o.a. 4.000 m2 gekoelde ruimte verdeeld in zones, extra koelcellen en 1.000 m2 kantoorruimte. Volgens planning is de nieuwbouw begin 2020 operationeel.

 

Zie ook https://www.agf.nl/article/9068129/freight-line-europe-gaat-nieuwbouwen-op-honderdland/


Design warehouses
15/01/2019


Logistiek en design, duurzaam en innovatief, integraal ontwerp van mens en machine. 

 

Bovenstaand kenmerkt onze aanpak voor het ontwerp van warehouses. Met ons team vol enthousiasme en ervaringen, laten wij ons continu uitdagen en inspireren om tot vernieuwende ontwerpen te komen. 

 

Het jaar 2019 is van start gegaan met het verder uitwerken en opstarten van diverse warehouses. Om de ervaringen te delen hebben we een aantal referentiebezoeken afgelegd met onze opdrachtgevers. Mooi om zoveel positieve ervaringen terug te horen en nu aan de slag!

 


Feestelijke start bouw brandweerkazerne Klaaswaal
19/11/2018


Met een druk op de rode knop is de 'eerste' paal geslagen door burgemeester Jan Luteijn en Job Kramer van VRZHZ. Het gebouw is vormgegeven als een eigentijds zwart volume in een geshapede vorm van een schuur. Een scherpe insnede van aluminium en glas accentueert de remise en geeft het gebouw een transparant karakter. De kantine en trainingsruimte zijn geprojecteerd op de eerste verdieping. Dit project is ontworpen door twee Hoeksche Waardse bureaus: RoosRos Architecten en Bogaerds Architecten. Duurzaam design en toekomstgericht.

 

Zie ook: https://www.hoekschnieuws.nl/2018/11/19/de-1e-paal-voor-de-nieuwe-brandweerkazerne-voor-brandweer-klaaswaal-zit-erin/


Excursie Kopenhagen
26/10/2018


Teambuilding en inspiratie, architectuur en vakmanschap, concept en detail, sportiviteit en ontspanning.

Bogaerds Architecten is samen met het bevriende bureau LG Architecten naar Kopenhagen afgereisd. Een inspirerend bezoek waarbij de (publieke) inrichting en uiteenlopende architectuur van de stad flink onder de loep is genomen.

 

Zie ook http://www.lgarchitecten.nl/kopenhagen/

 

Kloosterboer Cool Port behaalt hoogste BREEAM-score
12/07/2018


Het koel- en vrieshuis Coolport van Kloosterboer in de haven van Rotterdam heeft met een score van 86,7 procent het BREEAM-NL ‘Outstanding’ oplevercertificaat ontvangen. Met deze hoogste duurzaamheidsscore is het pand van de logistiek dienstverlener een van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland.

Krachtig en dynamisch, duurzaam en innovatief; deze uitgangspunten zijn verwerkt in de vormgeving van het gebouw. Het helder witte volume vormt een krachtig en dynamisch lijnenspel in relatie tot de gevels van kantoor en overige functies op de verdieping. Het lijnenspel eindigt in een overstek boven de hoofdentree van het gebouw.

 

www.kloosterboer.nl

www.logistiek.nl

 


Prominente nieuwbouw
03/07/2018


Langs de A20 verrijst in 2019 het nieuwe pand van telersvereniging Prominent. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door een heldere lijnvoering en twee duidelijke accenten aan de snelweg die met een twist zijn geplaatst.

De activiteiten die momenteel in de twee huidige kleinpakvestigingen plaatsvinden, verhuizen in de toekomst naar het nieuw te bouwen gebouw. Volautomatische verpakkingslijnen zorgen binnen de nieuwe faciliteit dat jaarlijks 250 miljoen verpakkingen met tomaten hun weg naar de klant vinden; twee keer zoveel als de huidige jaarlijkse productiecapaciteit.

 

Zie ook: https://hortinext.nl/telersvereniging-prominent-verdubbelt-capaciteit/


Warehouses in ontwikkeling
04/05/2018


Bedrijfsgebouwen hoeven geen anonieme bouwdozen te zijn. Door een goede compositie van de verschillende gebouwonderdelen en het juiste materiaal- en kleurgebruik kan het gebouw een eigentijdse uitstraling krijgen, optimaal afgestemd op het bedrijf, zonder dat dit onnodig kostenverhogend werkt. 

Bij industriële gebouwen moet het logistieke proces optimaal functioneren. Daarnaast is het onze drive om het gebouw de kwaliteit van uw bedrijf uit te laten stralen. Wij besteden veel aandacht aan de detaillering van de verschillende bouwkundige aansluitingen. Dit is essentieel voor een goede uitstraling van het gebouw op langere termijn.


Opening Het Molenschaer
10/03/2018


Het exterieur en interieur van het activiteitencentrum 'Het Molenschaer' hebben een ware metamorfose ondergaan. Tijdens de opening waren de enthousiaste reactie van bewoners en personeel overweldigend. Het gebouw heeft een nieuwe goed geïsoleerde buitenschil met een eigentijdse uitstraling. Daarnaast is de indeling gewijzigd waarbij de natuurlijke omgeving als uitgangspunt dient voor de nieuwe en gezonde leefomgeving.


Virtual Reality en BIM
19/02/2018


Dankzij de Oculus Rift kunnen wij u een unieke ruimtelijke ervaring bieden van het ontwerp. U krijgt inzicht in de ruimtelijkheid en afwerking dankzij een panorama van 360-graden en een volledig interactief VR model.

Deze oplossingen zijn te koppelen aan een BIM-model waaraan ook de overige adviseurs  meewerken. Dankzij deze techniek krijgt de opdrachtgever al snel optimaal inzicht in het plan en gaan de faalkosten naar beneden. 


Basic Industrial
18/01/2018


Het interieur ontwerp van Eurofrigo kan getypeerd worden als 'basic industrial'. Deze typering doet enerzijds recht aan de robuuste werkomgeving en anderzijds geeft het een zeer prettige sfeer. Tevens wordt het concept van de nieuwbouw zodanig ontwikkeld dat het een handboek vormt bij onderhoud en renovaties van de overige bestaande locaties.


Inspirerend interieur, duurzaam design
11/12/2017


In het jaar 2017 is er door ons team gewerkt aan prachtige ambitieuze ontwerpen die vertaald zijn in realistische bouwplannen. Als afsluiting wordt het interieur van onze vergaderruimten verbouwd tot een inspirerende werkomgeving. U ben in het nieuwe jaar van harte welkom om dit te ervaren onder het genot van een goede kop koffie.


Eerste paal nieuwbouw BosDaalen
12/10/2017


Eerste paal BosDaalen geslagen. De samenwerkende transportbedrijven van Daalen Transport en CARGOBOSS hebben de primeur met het initiatief om wachtende truckchauffeurs een ruimte in een volwaardig chauffeurshotel aan te kunnen bieden.

Zie ook: http://www.agf.nl/artikel/163919/Nieuwbouw-CARGOBOSS-en-van-daalen-transport


Opening Cool Port Rotterdam
22/09/2017


Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft donderdag 21 september het koel- en vrieshuis Cool Port, in de Waal-Eemhaven van Rotterdam, officieel geopend. 

 

CEO Jaco Hooij van Kloosterboer sprak trots van een nieuw Flagship Store op een triple A-locatie in Rotterdam. "We zijn trots op het design en de mogelijkheden. Door de gunstige ligging zullen transportbewegingen hier tot een minimum worden beperkt."

 

Zie ook

 http://www.agf.nl/artikel/Kloosterboer-Cool-Port-officieel-geopend

 https://www.zuid-holland.nl/@18488/opening-coolport/

 https://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=195369

 


BIM modelleren update
12/09/2017


Ons team heeft een tweedaagse vervolgcursus BIM-modelleren gevolgd om mee te gaan met de laatste software-updates. Mooie ontwikkelingen die veel kansen biedt voor alle partijen in de bouw!